Kekayaan bukanlah satu dosa dan kecantikan bukanlah satu kesalahan.. Jika anda memiliki keduanya janganlah anda lupa pada Yang Maha Berkuasa...

Tuesday, 19 November 2013

Kembalikan Pinggang yg Ramping dengan Cinch Energy Teamix

Siapa tak mau pinggang yg ramping umpama anak dara kan?
Bila dah beranak pinak ni, setiap genap mcm ke laut kan? buncit sana, bonjol sini, bonjol sana..hew hew semua wanita sememangnya sgt la tidak sukakan situasi begini kan?

Apa itu Cinch Energy Tea Mix??

Cinch energy tea mix merupakan campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih.
•  merupakan campuran teh-teh terpilih iaitu teh putih, merah dan teh Matcha hijau yang eksotik dan sukar didapati
• alternatif yang selamat  semulajadi ,sihat , dan berkesan dalam meningkatkan tenaga
• Hanya 5 kalori setiap hidangan
• enak diminum sejuk atau panas

Teh merah, teh putih, teh hijau telah disenaraikan sebagai makanan kesihatan utama dalam perubatan tradisional Cina. Ia telah dikenali selama berkurun-kurun dan memberi banyak kesan positif seperti:-
•anti-bakteria
• meningkatkan sistem imun
• anti-karsinogenik
• anti-radang
• perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular
• detoks
• memberi tenaga dan merangsang pembakaran lemak
cinch tea shaklee
Apa bezanya Cinch Tea Mix Shaklee ni??
ツ Selamat, penggalak tenaga semulajadi
ツ Ditambah dengan taurina yg meningkatkan tenaga & ketahanan badan
ツ Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
ツ Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis

Testimoni diri sendiri ^_^
 ♡ masa mula2 minum cinch tea ni, asek berdebar2 je..ingatkan sebab apa kan? rupa2nya dat's the sign yg metabolisme badan sedang meningkat! hehe sgt seronok after knowing that! Lepas seminggu mcm tu, debar2 tu dah tak ada..& alhamdulillah Cinch Teamix ni mmg sgt membantu bagi tenaga kat saya. Campur dengan hirisan lemon & madu, mmg Ommphh!!! dan sgt disyorkan untuk yg sedang berdiet & ingin kurangkan inchi!

Dannnn bagi yg nak tambah lg ummphhh, disarankan add on Cinch Shake! Ada 3 perisa yg sedap2 belaka. Vanilla, Caffe Latte & Chocholate. Yummy! Set Cinch Tea + Cinch Shake merupakan set untuk shape up badan kita balik. Cinch Shaka akan memberikan rasa kenyang yg lama di samping menjaga otot untuk meningkatkan pembakaran lemak dlm badan kita. Baca selanjutnya di sini ^_^
set shape up shaklee 
Anda berminat dgn produk ini??
Hubungi kami segera!!
Leave ur comment atau...
PM kami di facebook https://www.facebook.com/messages/OsemMama
Atau sms/whatsapp 0196291331

Sunday, 3 November 2013

7 Sunnah Hebat



Msg dari sahabat saya utk pengkongsian ilmu

7 Sunnah Hebat

Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita selalunya semakin jauh dengan Allah SWT. 
Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkat. 

Hendaknya kita sekurang-kurangnya selalu menjaga Tujuh Sunnah Nabi setiap hari. 

Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama: Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.

Kedua: Membaca Al-Qur’an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

Ketiga: Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat: Jaga sholat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

Kelima: Jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.

Keenam: Jaga wudhu terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu senantiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah”.

Ketujuh: Amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh kerana itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. 
Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat ditangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang berpangkal pada materialisme dan hedonisme.


Berminat dengan produk Shaklee?

Leave your comment..atau..... 



SMS/WhatsApp : 0196291331 

Khidmat nasihat percuma ツ 

Friday, 1 November 2013

Tonik Anti Penuaan??


4 Mekasnisme Penuaan pada Tahap Sellular

1. Kerosakan DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yg merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu typo yg akan mengganggu fungsi sel panjang umur.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular.
Vivix mampu mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yg menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran Tenaga yg Kian Menurun oleh Sel - Sel
Penjana tenaga di dalam sel menghasilkan tenaga yg kita perlukan. Apabila kecekapa penjana ini menurun, fungsi sel juga kan turut menurun.
Ramuan Vivix menggalakkan pembentukan baru penjana tenaga untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE
Penimbunan berlebihan protein AGE boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yg akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Vivix Shaklee adalah 10 kali kuar dari resveratrol(kandungan unik dalam anggur 'muscadine') untuk melambatkan pembentukan protein AGE.


Berminat dengan Vivix Shaklee yg best ni?

Hadiahkan untuk yg tersayang agar mereka senantiasa sihat ^_^ 
dan.... jgn lupa untuk diri sendiri juga ya!

SMS/WhatsApp : 0196291331 
Khidmat nasihat percuma ツ 


Bagaimana Vivix Shaklee Bertindak??

Hanya dengan satu sudu kecil sehari! Vivix shaklee mampu memberikan kesihatan yang optimum kepada anda! Best kan? Sebotol boleh tahan sampai 2 bulan tau ^__^

Bagaimana Vivix Shaklee ni berfungsi??
Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yg menolong melambatkan penuaan tahap sellular. Apa itu Penuaan Tahap Sellular? Klik Sini untuk info lanjut.

Vivix berupaya melawan penuaan tahap sellular dan lebih dari itu, di mana melalui kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap sellular:-
1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
2. Memberi Impak positif kepada pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru mitochondria)
4. Melambatkan pembentukan protin AGE(Advanced Glytion End products)
 
Vivix juga menolong membantu menjaga dan memelihara: -
1. Kesihatan jantung
2. Kesihatan Otak
3. Kesihatan Sistem Imun
4. Kesihatan Sendi
5. Perlindungan Antioksidan
6. Peningkatan Tenaga pada tahap sellular
7. Kesihatan dan Kesejahteraan

Testimoni pengguna Vivix Shaklee






Berminat dengan produk Shaklee?
Leave your comment..atau..... 

SMS/WhatsApp : 0196291331 
Khidmat nasihat percuma ツ 

Saturday, 26 October 2013

Cantik dengan Vitamin C Shaklee ^__^

Tahukah anda badan manusia tidak mampu menghasilkan Vitamin C secara sendiri? Tambahan pula Vitamin C adalah vitamin larut air, dan akan hilang berterusan dari tubuh. Oleh itu sangat penting untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.

Memadaikah Vitamin C dari buah? 
Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. Buah - buahan akan menghasilkan vitamin C yg lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh yg demikian, buah yg tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yg sedikit. Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

Oleh itu, adalah perlu untuk kita mengambil supplement vitamin C agar dapat membekalkan secukupnya vitamin C kepada tubuh kita. Shaklee menyediakan Sustained Release Vita-C Plus bagi memenuhi keperluan harian kita. Setiap tablet mengandungi 500mg kandungan vitamin C!! Dan ia dilepaskan secara perlahan - lahan bagi mengoptimumkan penyerapan vitamin C oleh badan kita. Jadi tiada istilah pembaziran vitamin C di sini ^__^

Manfaat utama Sustained Release Vita-C Shaklee:-

1. Membentuk Kolagen
    - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

2. Memperbaiki Simptom Pendarahan
    - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yg lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3. Peningkatan Sistem Imun
    - Membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Ia juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

4. Memerangi Kanser
    - Merupakan satu-satunya anti-oksidan yg berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5. Mencantikkan Kulit
    - Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yg lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen merupakan punca utama jeragat.

6. Memperbaiki Insomnia
    - Vitamin C memperbaiki insomnia, stres masalah berkaitan mental seperti keresahan.

7. Mengekalkan Kolesterol Sihat
    - Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

AMARAN!!
☹ 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin!
☹ Keresahan akan menpercepatkan penyusutan vitamin C
☹ Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yg BANYAK!!
☹ Terlebih dos vitamin C(melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit.

Berminat dengan Produk Shaklee?
Leave your comment..atau..... 
SMS/WhatsApp : 0196291331   
Khidmat nasihat percuma ツ

Tuesday, 8 October 2013

Shaklee Collagen Powder : Kenapa Sisik Ikan Merah??

 

Kandungan Utaman Shaklee Collagen Powder

1. Kolagen dari Sisik Ikan Merah
Sisik ikan merah adalah sumber kolagen terbaik. Merupakan ikan laut dalam, kurang pencemaran , tahan lasak dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen haiwan lain.  


2. Ekstrak biji Camellia Japonica
Biji Camellia Japonica, terdiri daripada asid oleik yang dapat melembapkan kulit secara hebat, juga merupakan antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3. Ekstrak Pfaffia
 Juga dikenali sebagai Ginseng Brazil, bilamana bergabung dengan ekstrak bii Camellia Japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Asid ini memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
4. Elastin dari Kolagen Ikan

Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel dan tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik.

5. Vitamin C dan Vitamin B
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B meningkatkan metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen.
6. Ekstrak Kekerang
Glukosamin ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.
7. Lactobacillus Acidophilus

Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula usus yang sihat, yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


http://4.bp.blogspot.com/-yFV00xxLjJg/UFVx-pcKxPI/AAAAAAAABac/UFXJ3JPop8Q/s1600/sisik+ikan+merah.png
Ikan Merah merupakan satu-satunya ikan yang boleh tahan hidup di bawah paras laut yang kedalamannya sehingga 5000m di bawah paras laut, dan pada keadaan bertekanan tinggi! 
Ini menunjukkan sisik ikan merah ini sangat kuat menahan tekanan tinggi dan juga merupakan sumber kolagen yang sangat tahan lasak.



Special Promotion untuk bulan ni sahaja!! OCTOBER 2013
Beli 6 Percuma 1 !!! Worth RM298!!
Bukan tu saja, anda LAYAK untuk dapat FREE MEMBERSHIP!!
ada lagi....FREE 1 botol CoQ Health!! yg ni worth RM124!!
haa kira la sendiri betapa untungnya kalau grab PROMO bulan ni nih ^_^

Berminat?? Leave your comment..atau..... 
SMS/WhatsApp : 0196291331   
Khidmat nasihat percuma ツ

Thursday, 3 October 2013

Awet MUDA dengan Shaklee Collagen Powder [SCP]


Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen yg unggul, mengandungi 4000mg Kolagen RSS(sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yg dieskstrak dari sisik ikan merah. Kenapa ikan merah dipilih?? Klik sini ^__^
Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalm berat molekular, sekitar 1000 Dalton. ia amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Ramuan utama SCP adalah :-
1. Ekstrak biji Camelia japonica
2. Kolagen ikan
3. Ekstrak kekerang
4. Lactobacillus acidophilus
5. Vitamin C
6. Vitamin B
Ramuan-ramuan ini digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar.. Inner beauty gitu ^__^

Shaklee Collagen Powder
Apa KEBAIKAN Shaklee Collagen Powder???
ツ Semakin kita menua, semakin kurang dan semakin kurang tubuh kita menghasilkan kolagen. Ini akan mengakibatkan penuaan di mana lebih banyak kedutan dan garis halus kelihatan, di samping kulit yg semakin kendur.. omg omg!!! 
Namun begitu, perlu diketahui...UMUR BUKAN semata-mata faktor kekurangan kolagen dalam badan kita. Kerosakan kolagen juga boleh  dipercepatkan oleh faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air, nutrisi, merokok dan banyak lagi. Oleh sebab inilah perlunya anda mengambil supplement kolagen. Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi( dalam bahasa mudahnya, KEKAL ANJAL) dan memperlahankan kehadiran kedut - kedut.

ツ Tampak Lebih MUDA.. weeee....awet muda u!!^__^
 - kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula
 - Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat
 - Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini sekaligus membantu mengurangkan parut
- SCP juga membantu menghilangkan tanda penuaan.. haa ni makcik2 mesti suka ni ^_^

ツ Rasa Lebih MUDA.. Kalau nampak je muda tapi sendiri rasa macam tua tak best gak kan ^__^
 - Kolagen sama penting fungsinya untuk tulang seperti juga tulang memerlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan menguranglan tulang menjadi rapuh.
 - Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran pada sendi- sendi
 - Baik untuk MATA. Kornea memerlukan kolagen dan ia membantu mengekalkan otot mata agar kekal anjal
 - Memastikan OTAK sentiasa SIHAT. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Oleh kerana itu sangat penting untuk memastikan otak mendapat manfaat kolagen supaya minda anda sentiasa berkeadaan baik bilamana umur anda semakin meningkat.

Apa akan jadi kalau badan kita KEKURANGAN KOLAGEN??
☹ Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.
☹ Kesan pengurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. 
☹ Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.OMG!!! T_T Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
☹ Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.
☹ TANDA TANDA PENUAAN
  - kulit kusam
  - tak bermaya
  - tiada seri
  - kulit kedut dan mula kendur
  - pigmentasi kulit 
  - cepat letih dan lesu
  - sakit badan dan sendi
  - mudah lupa
  - kurang penglihatan

INGIN KEKAL AWET MUDA?? Dapatkan Shaklee Collagen Powder sekarang!!
Suami confirm makin sayang u!! Suami mana tak suka isteri cantik kan?? Sentiasa nampak MUDA laaaaagi la suami sayang ^__^

Antara testimoni Shaklee Collagen Powder....mabeles!!!
Testimoni Shaklee Collagen Powder
Testimoni Shaklee Collagen Powder
Special Promotion untuk bulan ni sahaja!! OCTOBER 2013
Beli 6 Percuma 1 !!! Worth RM298!!
Bukan tu saja, anda LAYAK untuk dapat FREE MEMBERSHIP!!
ada lagi....FREE 1 botol CoQ Health!! yg ni worth RM124!!
haa kira la sendiri betapa untungnya kalau grab PROMO bulan ni(October 2013) nih ^_^

Berminat?? Leave your comment..atau.....  
PM/ SMS/WhatsApp : 0196291331  Khidmat nasihat percuma ツ

Wednesday, 25 September 2013

To Loose Weight


Untuk yg sedang diet bagi mencapai berat badan idaman kalbu...
Diet perlu seimbang ye..jgn berlapar tau ^_^♥

Perlu diketahui jika anda membiarkan anda berada dalam keadaan lapar, ia akan menyebabkan kadar metabolisme badan anda semakin menurun.

Kenapa??? Ini kerana dalam keadaan lapar, otak kita akan menghantar isyarat supaya memperlahankan penggunaan tenaga & menyimpannya bagi tujuan emergency.. haa bila tenaga tidak digunakan bermakna tiada proses pembakaran lemak!! Lalu ia akan menurunkan metabolisme badan :((

Ingin dapatkan supplement bg membantu diet anda?
 


Berminat?? Leave your comment..atau.....
PM di facebook https://www.facebook.com/messages/OsemMama 
SMS/WhatsApp : 0196291331 
Khidmat nasihat percuma ツ

Friday, 20 September 2013

Super Duper Milkbooster!!

Adakah anda ibu menyusu??
ღ Menghadapi masalah penghasilan susu yang kurang walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.
ღ Ibu yang tidak bertenaga atau sering kelesuan
ღ Mengalami situasi di mana susu semakin kurang selepas berpantang atau bekerja
ღ Ingin simpan stok/ stok susu sedikit

Set 3M dari Shaklee boleh membantu ^__^
 
Terdiri daripada :

1. ESP Soy Protein Isolate Powder
- Membantu ibu kekal bertenaga dan juga sebagai milkbooster yang membantu penghasilan susu yang lancar dan pekat.
-Membaiki pigmentasi dengan menjadikan kulit ibu lebih anjal dan berseri

2. Alfafa Complex
- Penggalak susu ibu, membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu
- Menghilangkan kelesuan dan tekanan
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Melegakan sembelit
- Menyingkirkan lemak dan kolesterol
- Membuang angin dalam badan
- Membantu masalah keputihan

3. Vitalea (Multivitamin)
- Membekalkan 28 vitamin dan mineral untuk isi kekurangan dalam pemakanan ibu.
- Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kurang imun & mudah mengalami masalah penyusuan seperti clogged duct, masisitis, thrush dll.

4. B-Complex
- Membantu meningkatkan tenaga, serta melegakan kepenatan/kelesuan dan tekanan. Vitamin B berfungsi menukarkan makanan yg kita makan kepada tenaga.
- Menenangkan dan mengelakkan stress serta keletihan yang boleh mengganggu penghasilan susu
- Penting untuk kecantikan juga kerana vitamin B memelihara kulit dari dalam. B is for Beauty ^__^

5. Chewable Vita C
- Bertindak sebagai anti-oksidan serta berperanan untuk menjadikan kulit yang cantik dan anjal kerana vitamin menggalakkan / merangsang pembentukan kolagen dalam badan
- meningkatkan imun tubuh ibu sekaligus membantu ibu dan bayi dari mudah diserang penyakit
- Merangsang pembentukan sel-sel baru bagi mempercepatkan penyembuhan luka.

6. Ostematrix (Kalsium)
- Kalsium yang cukup sangat penting untuk menghasilkan susu yang cepat, banyak dan berkualiti kerana kandungan utama susu adalah kalsium dan protein.
- Membantu menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang.
- Membantu ibu berasa cergas dan bertenaga
- Membantu mengelakkan dari sembelit

Berminat?? Leave your comment..atau.....
PM di facebook https://www.facebook.com/messages/OsemMama
SMS/WhatsApp : 0196291331

Khidmat nasihat percuma ツ

Tuesday, 17 September 2013

SET KURUS BAJET SHAKLEE

set kurus bajet shaklee

Hanya dengan HARGA MAMPU MILIK!! anda mampu memecahkan lemak serta mengangkut keluar segala toksin & lemak dari badan anda ^__^


ツ Anda masih boleh teruskan makan apa yang anda suka makan, best kan? TAPI, bersederhana, makan sekadar kenyang.
ツ Pastikan minum air kosong cukup 3 liter sehari atau paling2 tak pun tak kurang dari 2 liter sehari. Air sangat penting untuk tubuh badan, kita perlukan air untuk mengelak dehidrasi, untuk membuang toksin dalam badan melalui sistem perkumuhan dan paling penting untuk memudahkan badan menyerap zat dan vitamin yang kita makan dan mengoptimunkan kesannya.
ツ Rugila kalau beli vitamin mahal2 tapi dek kerana kurang minum air kosong, vitamin dikeluarkan begitu sahaja melalui perkumuhan.

Apa yang ada dalam set bajet ni? ^_^

1. LECITHIN - Berfungsi memecahkan lemak serta kolesterol. Lecithin berfungsi dalam proses pemecahan & pembakaran lemak, sebab tu vitamin ini sangat penting dalam set kurus SHAKLEE. Lecithin berfungsi sebagai ‘fat emulsifier’, pemecah lemak dan pembersih salur darah yang membantu dalam pelangsingan bentuk badan.

2. ALFALFA – Bila lemak2 dah dipecahkan, macamana nak keluarkan dari badan kita?? Sudah tentu kena detoks.. di sini la pentingnya fungsi Alfalfa, Alfalfa berfungsi sebagai agen detoks di mana ia akan mengangkut segala lemak2 yg dipecahkan melalui urine/ sistem perkumuhan kita. Sebab tu bila amalkan vitamin2 ni secara konsisten dan betul, kita kan kerap ke toilet..jgn mengeluh kerana kerap ke toilet, kerana itu petanda baik lemak2 anda sedang di keluarkan ^__^

Apa yg PENTING? KONSISTEN! Pasti hasilnya SUPERBB!!

Berminat?? Leave your comment atau...
PM di facebook https://www.facebook.com/messages/OsemMama
SMS/WhatsApp : 0196291331

Khidmat nasihat percuma ^_^

Monday, 16 September 2013

Bakar Lemak Degil Anda dengan Cinch Shake Shaklee

Anda nak kurus tanpa ambil suplement? Boleh, asalkan badan betul-betul cukup nutrisi (protein)..

Sebabnya, kalau tak cukup nutritions, bila kita exercise, badan akan menggunakan tenaga dari muscle yakni otot! and it will leads to muscle loss..

Kita nak lemak yg hilang kan?bukan otot!

Tahukah anda CInch Shake merupakan sumber protein yang penuh nutrisi dan paling utama diperkaya dengan LEUCINE yang berperanan dalam PEMBINAAN OTOT..


FAQ tentang Cinch Shake

1.Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Cinch Shake?
-Cinch Shake adalah ber-indeks glisemik yang rendah, dan sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam program diet mereka.

2. Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Cinch Shake?
-Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan berdiet kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.

3. Bolehkah kanak-kanak ambik Cinch Shake ni?
- Cinch Shake tidak dibuat untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.

4.Cara terbaik minum Cinch Shake
- Seperti yang boleh didapati pada canisternya, Cinch terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein & leucine yang optimum.

5.Apakah perbezaan Cinch Shake dengan ESP?
- Cinch Shake membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dalam setiap hidangan.

6.Adakah Cinch Shake mengandungi kafein?
- Cinch Shake adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

7. Beza Cinch dengan produk penurunan berat badan lain?
- Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.


Anda berminat dgn produk ini?? Ada 3 perisa yang sedap! Caffe Latte, Chocholate & Vanilla.

Order sekarang 
Leave ur comment...
PM/sms/whatsapp 0196291331

Tuesday, 10 September 2013

Diet dengan Madu ^__^

 
Khasiat MADU untuk diet & Penurunan Berat Badan

Semua pasti kenal apa itu madu kan? Sejak dari zaman dahulu lagi, madu terkenal dengan pelbagai khasiat & mampu mengubati pelbagai jenis penyakit. Ia merupakan pemanis semulajadi yg mengandungi nutirisi yg diperlukan oleh badan. Kandungan madu dapat membakar lemak dan menguruskan badan dengan cepat di samping dapat menambahkan stamina badan kita..haaa best kan? ^__^

 TIPS DIET DENGAN MADU

1. Madu dicampur bersama air panas dan diminum secara rutin. Tanpa perlu usaha yg gigih, lemak dalam badan akan cepat terbakar.

2. Campurkan perahan air lemon ke dalam madu. Cara ini juga dapat membantu program diet anda ^__^

3. Jadikan madu sebagai pengganti sarapan dengan mencampurkannya ke dalam bubur gandum @ curahkan ke atas salad buah. Atau boleh juga dicampurkan ke dalam cereal. Sarapan bebas lemak ini pasti dapat menurunkan berat badan yg berlebihan.

4. Madu dicampur ke dalam yogurt rendah lemak. Makan! ^__^

5. Minum air suam yg dicampur madu selepas selesai exercise/olahraga untuk mengembalikan tenaga pengganti makanan ^_^

Khasiat madu untuk diet tidak memerlukan usaha yang besar TETAPI semestinya memerlukan usaha yg konsisten ^__^

Anda memerlukan suplement untuk membantu program diet anda??


Hubungi kami untuk dapatkan vitamin2 shaklee yg boleh membantu anda mendapat berat badan impian ^__^
PM di facebook https://www.facebook.com/messages/OsemMama
SMS/WhatsApp : 0196291331


Sunday, 8 September 2013

VITAMIN CINTA SHAKLEE ^__^

Penat dan stress dengan kerja seharian pastinya semakin hari semakin memberi kesan kepada hubungan intim suami isteri. Ditambah pula dengan kerenah anak-anak yg semakin nakal yang kadang-kadang membuatkan kita hilang sabar. 

Saat-saat romantis bersama pasangan pastinya semakin berkurang dek pelbagai masalah yg dihadapi. 

Jangan biarkan situasi ini berlarutan!!! Anda seharusnya menikmati ikatan cinta yg dijalin sebahagia mungkin. Pasangan merupakan kawan, sahabat, kekasih & tempat mengadu, oleh itu bercintalah selagi hayat dikandung badan ^__^

Kami di Shaklee menyediakan vitamin-vitamin yg mampu menyelesaikan masalah anda.. Mampu mengembalikan saat indah 'malam pertama'..

Hanya 2 vitamin yg diperlukan.. ALFALFA & VITA E.. 
VITAMIN CINTA SHAKLEE

FUNGSI VITAMIN E COMPLEX UNTUK SUAMI ISTERI
➡ Lebih tenaga
➡ Ereksi yang lebih lama
➡ Lebih cepat terangsang
➡ Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
➡ Meningkatkan kesuburan
➡ Untuk menstabilkan hubungan seks/kewanitaan terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi
➡ Melancarkan aliran darah
➡ Sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome"
➡ Penyakit fibrocystic buah dada
 

LAGI KELEBIHAN VITAMIN E.
➡ Antioksidan yang hebat
➡ Menyihatkan jantung
➡ Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
➡ Membantu dalam pencegahan penyakit katarak,
➡ Meningkatkan prestasi atlit, dan
➡ Mengendurkan otot kaki dari kekejangan

FUNGSI ALFALFA COMPLEX UNTUK SUAMI ISTERI
➡ Membantu mengurangkan masalah "kering ketika bersama'
➡ Membantu mengurangkan masalah keputihan wanita
➡ Membantu memperhebatkan khazanah wanita.
➡ Membantu detoks dan membantu mengurangkan sembelit (jika ada)
➡ Membantu badan rasa ringan dan bertenaga
➡ Meningkatkan Stamina
➡ Bertindak mengetat seperti kacip fatimah

LAGI KELEBIHAN ALFAFA
➡ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
➡ Membuang angin dalam badan (Toksin punca angin berlebihan dalam badan)
➡ Menghilangkan kelesuan dan tekanan. (Toksin juga membuatkan badan lesu dan lemah)
➡ Melegakan elergi dan ekzema
➡ Meneutralkan asid dalam badan (Kealkalian yang tinggi)
➡ Meringankan masalah badan, kaki dan nafas berbau


Anda berminat?
PM kami sekarang sebelum terlambat!! Berikan yg terbaik buat pasangan anda:)
https://www.facebook.com/messages/OsemMama
SMS/WhatsApp : 0196291331

Monday, 2 September 2013

KENAPA SUSU IBU TERBAIK ?





Sedang berusaha menyusukan anak sehingga 2 tahun?
Risau tak sempat dek kerana susu makin merundum?

Dapatkan penyelesaian dgn Doublemilk Booster dari Shaklee ^__^
Membantu meningkatkan kualiti & kuantiti susu ibu :)
Pekat & banyak ^___^


PM kami sekarang sebelum terlambat!! Berikan yg terbaik buat si comel anda:)
https://www.facebook.com/messages/OsemMama
SMS/WhatsApp : 0196291331

Rimas Bercermin Mata???


Rimas dengan pemakaian cermin mata??
Terasa penampilan ganjil dgn cermin mata di muka anda??

Dapatkan Carotomax Shaklee hari ini utk membantu mengurangkan kadar rabun anda^___^    
                                           
 Apa itu Carotomax?? Ia adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apakah carotenoids? Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?
1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran.
Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

Cara mudah?? Dapatkan Carotomax Shaklee hari ini 



                          
Hubungi kami segera untuk mata yg lebih cerah ^__^

Anda berminat? ^___^
boleh hubungi kami dengan meninggalkan komen atau : -
PM Facebook : https://www.facebook.com/messages/OsemMama

Atau untuk respon yg cepat, SMS/WhatsApp di 0196291331[Fiza]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...