Kekayaan bukanlah satu dosa dan kecantikan bukanlah satu kesalahan.. Jika anda memiliki keduanya janganlah anda lupa pada Yang Maha Berkuasa...

Thursday, 16 January 2014

Anda rasa makin teruk selepas makan Supplement?


Sakit kepala?pening2?sakit perut?atau jerawat makin teruk?atau period makin tak regular? 

Pernahkah anda mengalami keadaan-keadaan di atas di awal pengambilan vitamin/supplement? Ya, Saya pernah! hehehe mmg rasa agak down kan bilamana kita menghabiskan duit yg banyak untuk kesihatan yg lebih baik, namun sebaliknya berlaku.. Saya juga merasa begitu di awalnya..ketika saya masih buta mengenai apa itu KRISIS PEMULIHAN.

Pada yg sedang mengalami simptom2 seperti di atas atau lain2 simptom, sila bersabar ye.. Teruskan pengambilan vitamin/supplement anda seperti biasa. Tak rugi anda bersabar seketika kerana IT"S A ROAD TO RECOVERY. Yes! anda akan berpuas hati setelah anda melepasi tempoh krisis pemulihan itu.
Jom kita selami Apakah yg dikatakan Krisis Pemulihan

Perlu diketahui tak semua orang akan mengalami krisis pemulihan ni tau. Bergantung kepada tahap kesihatan dan badan seseorang itu sendiri. Sesetengah sahaja akan melalui satu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil suplemen. Simptom2 ini kelihatan seperti penyakit, tapi yakinlah! Sebenarnya TIDAK! Ianya merupakan tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita sendiri. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan akan berlaku.

healing crisis
Sewaktu jangkamasa penyesuaian ini, ada kemungkinan penyakit-penyakit yg pernah dilalui tubuh suatu ketika dahulu akan timbul kembali. Kebiasaannya ia akan terjadi untuk beberapa hari. Walaubagaimanapun, tubuh yg lemah akan mengambil masa yg lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yg telah tertimbun dalam tubuh kita untuk jangkamasa yg lama. Ia merupakan dari sisa-sisa, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah pula dgn diet yg tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Haa ada terkena tak? :D
Suplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Semasa detoksifikasi ini, ada kemungkinan anda akan mengalami pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman seperti perut kembung, lapar, cirit birit, kahak berlebihan, kencing yg keruh, rasa hangat, berpeluh dan macam2 lagi. Simptom2 ini berbeza mengikut individu dan akan berkurang dalam masa 1 - 2 minggu.

minum air kosong
Semasa dalam tempoh krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya dan makanlah lebih sayuran dan buah-buahan. Jika kita memahami itu adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. Jgn stress2! That's normal dear ^_^

Contoh2 krisis pemulihan yg mungkin berlaku dan sebab2nya :-

Jika anda berminat dgn produk shaklee, 

Berminat?? Leave your comment..atau.....  
SMS/WhatsApp : 0196291331  Khidmat nasihat percuma ツ

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...